dilluns, 25 de maig del 2009

GRANOTES A LA PAELLA

Granotes a la paella

Per 4 persones

800g.de cuixes de granota
1 cullerada de ferina
2 llimones
1-2 grans d´all
julivert
oli d´oliva
sal i pebre

PREPARA

Netegeu les cuixes i salpebreu-les al gust. Poseu una paella amb força oli, quan sigui calent, salteu-hi les cuixes.Afegiu-hi una cullerada de farina, doneu-hi unes voltes, quan agafi color, afeixiu-hi l´all i julivert picats. Quan les cuixes siguin cuites (la seva cocció és mol ràpida), sarviu-les inmediatament, acompanyades de mitja llimona.


guies gastronòmiques de Catalunya








dissabte, 2 de maig del 2009

CREMA D´ALLS

INGREDIENTS

-Grans d´all (25)
-Vi Blanc
-crema de llet
-aigua

PREPARACIÓ

-Agafem uns quants alls crus i els pelem bé.Preparem un cassó al foc amb una miqueta d´aigua freda i els hi afegim,quan aquesta aigua arrenqui el bull, llancem l´aigua i deixem els alls al cassó.
-Repetim aquesta operació tres cops, canviant l´aigua cada vegada.
-La quarta vegada que tornem a posar els alls al cassó, serà el moment d´afegir-hi el vi blanc.
En farem una reducció; ho tindem coent fins que l´all en xucli tot l´aroma.
-Quan s´hagi reduït gairebé la maitat del vi, ja hi podem afegir una miqueta de crema de llet.
hi afegim, també, una miqueta de sal i pebre blanc i deixem que es vagi fent tot plegat, a foc suau.
-Triturem la crema d´alls amb la batedora elèctrica.
-Podem emplatar en un plat fondo. La crema al estiu se serveix freda i acompanyada de encenalls de meló o sindria segons gustos.