dissabte, 26 de febrer del 2011

FARCIT DE CARNESTOLTES

Típic de Solsona, el Farcit de Carnaval no és la única cosa estupenda d'aquest moment de l'any. No solament el seu plat més típic està bonissim sino que el seu carnaval està farcit de personatges de la guerra dels Carlins. I resulta la mar d'original!

INGREDIENTS:
Una tripa d'embotit tipus bull ( ample i poc regular).* Pa tallat molt fi; 5 ous batuts ; 100 gr cansalada tallada petita ; 200 carn picada; 200 gr de panses; sal, pebre, all i julivert.
Procediment:
Fer una massa , ben barrejada amb forquilla, , amb tot lo anterior i omplir el budell. Lligar per les puntes, que no es perdi farcit.Coure a foc baix, bullit, unes 2h.Punxar de tant en tant amb una agulla, a fi de que no rebenti.Menjar recent fet, fregit a la paella com es tradicional o sobre pa...
*A manca de tripa posar-ho sobre un full d'alumini  rectangular ,enrotllar i tancar  be pels costats.Bollir tal i com s'ha dit.Un cop fred, treure el paper i tallar a rodanxes.

dijous, 10 de febrer del 2011

UN ALTRE PRECEPTE DE LES DE L'AVIA

PEIXOPALO AMB TRIPES DE BACALLÀ


Ingredients


1 peixopalo
6 tripes de bacallà
4 patates grosses
1cabeça d'alls
3 tomàquets madurs
2 cebes grosses
una fulla de llorer
una mica de farigola
oli d'oliva
sal i pebre
Per la picada: 2 grans d'all,una llesca de pa fregit i julivert


Preparació


Cal deixar una peça de peixopalo deu dies en remull, tenint en compte que cal canviar l'aigua cada dos dies. Les tripes es deixaran també en remull quatre dies i en aquests cas caldrà canviar-li l'aigua cada dia.Farem un sofregit amb ceba, la meitat de la cabeça d'alls i els tomàquets.
Tallarem les patates a daus, engrunarem el peixopalo i l'afegirem al sofregit.ho deixarem coure tot uns deu minuts i desprès hi afegirem les patates i les tripes.
Un cop tot sigui al foc, ho cobrirem amb un brou de peix i esperarem que arrenqui el bull per a tira la picada
Amb l'altre cabeça d'alls farem allioli negat i quan el peixopalo i la patata estiguin cuits, li tirarem l'allioli negat per damunt. Ho deixarem reposar de 15 a 30 minuts i l'escalfarem per servir-lo. S'acompanya de allioli. Recomano provar de acompanyar amb salsa ALMADROCH ,la crema de formatge no li escau gens malament.
..







dimarts, 1 de febrer del 2011

PLATS D'HIVERN

TRINXAT DE LA CERDANYA I

Ingredients

  • 500 grams patates
  • 150 gr de botifarra negra
  • 200 gr de cansalada grassa
  • col d'hivern: un quilo 

Elaboració

Bullim la patata i la col en recipients separats. Ho escorrem tot i ens guardem l’aigua de tots dos bullits. Alhora, també s’ha de saltejar la botifarra negra, prèviament tallada a trossets. D’altra banda, coem la cansalada amb una mica d’oli de gira-sol a poc a poc perquè es vagi bufant la cotna.

Posem la col, la patata i la botifarra negra dins l’olla i ho anem xafant amb una escumadora. Hi hem d’anar afegint l’aigua que havíem reservat dels dos bullits i ho anem amanint fins que aconseguim el punt d’espessor que volem. Un cop ho tenim, amb una part de l’oli de la cansalada que hem fregit, amanim tot el conjunt. Si es vol, es pot passar el trinxat per la paella. Ho aboquem a la paella i el saltem perquè agafi temperatura. Despès li donem la forma com si de truita de patates es tractes deixant fer una crosta torradeta i li donem la volta. el mateix per l'altre costat.

Si finalment volem que la cotna quedi més rossa i cruixent, la tornem a passar per la paella i llavors la posem damunt del trinxat.