dijous, 28 d’octubre del 2010

PAISATGE DE RASQUERA, CUINA CASOLANA PER LA RIBERA DEL L'EBRE



Una sortida de cap de setmana per les terres de la Ribera d'Ebre, dona per la descoberta de un tram de paisatge silvestre, de vistes precioses embolcallades per la serra de Cardó.
No nomes em pogut gaudi de un paisatge que ens pot transporta a un pesat llunya, on tot era de una naturalesa primitiva, grandiosa. De un retrobament de fusió entra la natura i el home. Si no, que també em gaudit de una cuina de casa plena de identificacions i records amb la cuina de abans.
La iaia "Cuca" ens ha portat per el camí de cuina, cap un túnel del temps, a un passat ple de records gastronòmics gaire ve oblidats.
Cassola de fideus caldosos i peus de cabrit amb suc.
Fideus com els que es feien a casa, quan la mare i era, i el temps tenia un altre valor.
Els meus fideus son fets mes al "dente" i no tan elevo-rats. Pro tota la meva atenció la ban atraure els PEUS DE CABRIT.

CABRA BLANCA DE RASQUERA

La cabra blanca de Rasquera Pastura en las sones interiors de les comarques de l'Ebre, en remats concentrats sobretot a Horta de Sant Juan, el Perelló, Prat de Comte, Rasquera, Tivenys, Tivissa i Tortosa. S'ACOSTUMA A CRIAR EN RÈGIM EXTENSIU I, PER TAN S'ALIMENTA DE RECURSOS FORESTALS.
Es particularment apreciada per la qualitat de la carn dels seus cabrits i crestons: una carn tendra, compacta i de gust intens.(gastoteca.cat)

Recepta de Peus de Cabrit.

Ingredients:
4 peus de cabrit bullits
2 cebes trinxades
2 tomàquets madurs rallats
1 cullerada de ferina
Pa ratllat
allioli negat
sal
oli
Brou de bullir els peus.

Elaboració

Feu un sofregit ben concentrat amb l'oli, les cebes i els tomàquets. Afegiu-hi la farina i deixeu-ho coure uns 5 minuts, remenant. Poseu el sofregit en una plata, a sobre els peus de cabrit bullits i coberts amb el pa ratllat i l'allioli deixatat amb una mica del brou de la cocció dels peus. Poseu-ho al forn uns 10 minuts. (cuina catalana)



Posted by Picasa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada