dimarts, 1 de febrer del 2011

PLATS D'HIVERN

TRINXAT DE LA CERDANYA I

Ingredients

  • 500 grams patates
  • 150 gr de botifarra negra
  • 200 gr de cansalada grassa
  • col d'hivern: un quilo 

Elaboració

Bullim la patata i la col en recipients separats. Ho escorrem tot i ens guardem l’aigua de tots dos bullits. Alhora, també s’ha de saltejar la botifarra negra, prèviament tallada a trossets. D’altra banda, coem la cansalada amb una mica d’oli de gira-sol a poc a poc perquè es vagi bufant la cotna.

Posem la col, la patata i la botifarra negra dins l’olla i ho anem xafant amb una escumadora. Hi hem d’anar afegint l’aigua que havíem reservat dels dos bullits i ho anem amanint fins que aconseguim el punt d’espessor que volem. Un cop ho tenim, amb una part de l’oli de la cansalada que hem fregit, amanim tot el conjunt. Si es vol, es pot passar el trinxat per la paella. Ho aboquem a la paella i el saltem perquè agafi temperatura. Despès li donem la forma com si de truita de patates es tractes deixant fer una crosta torradeta i li donem la volta. el mateix per l'altre costat.

Si finalment volem que la cotna quedi més rossa i cruixent, la tornem a passar per la paella i llavors la posem damunt del trinxat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada