dijous, 22 d’octubre del 2009

MELMELADA


MELMELADA DE CARBASSA


Ingredients per 4 pots:


1kg de carbassa

650 gr de sucre

una branca de canyella

pell de taronja i de llimona


preparació:


Renteu, eixugueu i peleu la carbassa. Feu-la a trossos, treieu-ne les llavors i poseu-la a bullir amb el sucre, la canyella i les pells de taronja i llimona una 1/2 hora, fins que estuigui tova; aneu remenant sense parar, perquè no s'enganxi. Quan estigui cuita, aboqueu-la als pots, tapeu-los i esterilitzeu-los al bany maria.

dissabte, 17 d’octubre del 2009

CUINA DE TARDO

ÀNEC AMB FIGUES


De la guia gastronòmica de Catalunya

Per a 4 persones

1 ànec d'1 kg. i mig
350g de figues fresques
4 tomàquets
1 ceba
2 pastanagues
4 grans d'all
1 tassa de farina
1 fulla de llorer
1 branqueta de farigola
1 copa de xerès sec
100g de llard
oli
sal i pebre

Preparació

Netegeu be l'ànec, lligueu-lo amb fil perquè conservi la forma i salpebreu-lo. Seguidament, unteu-lo bé amb llard i col .loqueu-lo en una plata de forn. Enforneu-lo i, quan ja sigui ros, afegiu-hi les pastanagues i la ceba, tot tallat a trossos, a més a més de la farigola, el llorer i els grans d'all. Quan tot plegat hagi agafat color, afegiu-hi els tomàquets, ben nets i tallats a trossos regulars. Després d'aproximadament deu minuts, aboqueu-hi el xeres i continueu-ne
la cocció fins que l'ànec estigui ben rostit. Quan ja es pugui manipular, traieu-li el fil i talleu-lo
a talls, que posareu en una cassola. col.loqueu les verdures de la cocció en una paella. Poseu-la al foc i afegiu-hi la farina, a poc a poc, remenant-ho bé. Coleu la salsa i aboqueu-la damunt els talls d'ànec. Netegeu les figues, enfarineu-les i fregiu-les, en una paella amb oli calent. Col.loqueu-les a la cassola i coeu el conjunt durant cinc minuts més.