dilluns, 28 de juny del 2010

Les receptes de l’avia, que guarda de antics diaris." 2 "

reguiòn 7 -

FLAM DE POMA


necessitem 5 pomes, 5 ous, 5 cullerades soperes de sucre, 1 vas de llet.

Es pelen les pomes, es tallen a trossets i es posen a bullir ab un xic d'aigua, un cop bullides es baten amb els ous , el sucre i la llet; després s'aboca a la flamera, on haurem desfet sucre a punt de caramel, i es posa al bany maria. per saber si està fet es punxa amb un escuradents i, si surt net, ja estarà a punt. Es deixa refredar i l'aboquem en una safata.
Si es vol es pot guarnir amb rodanxes de kiwi i cireretes i nata al voltant. M. roldan
Personalment,he prescindit del caramel, les fruites i la nata i he fet servir xocolata desfeta 100% cacau per acompanyar.



GASPATXO A LA PROVENÇALA


Es piquen ben picades, fins a convertir-les gairebé en pols, les següents herbes aromàtiques: timó, orenga, millorana, sàlvia. alfàbrega i romaní, A continuació hi afegim 100 grams de pinyons, unes olives negres sense pinyol i dos o tres alls . Hi anem afegint oli, pa, tomàquets i aigua. Tot ben triturat.

Ho servirem acompanyat de trossets de pebrot, pa torrat, i també, si volem, d'ou dur. (Integral)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada