diumenge, 28 de juny del 2009

FLAM DE MATO




UN DIA PER TERRES DEL LLUÇANÈS

He passat un dia per terres del Lluçanès, en aquest moments tota la vall era com un mantell daurat, un mantell que va aporta color el sota de l'ombra del roure on varem dinar. Al fons vaques i ovelles i al sostre rapinyaires amb una dansa interminable, sota del cel blau.
Tot això per explicar la troballa culinària del dia: flam de mato,una deliciosa descoberta de l'excursió.

FLAM DE MATO

150gr sucre
300gr llet
250gr nata liquida
250gr mato
1 sobra de quallada Royal

Primer fer el caramel: posar una mica de sucre en un cassó, repartir-lo be i deixar al foc. No moure fins que veiem que comença a desfer-se. Deixant fins que agafi el color que ens agradi.
Repartir-lo per el fons del motlle.
Posar en un pot la quallada, el mato, el sucre i la nata.Triturar-ho. Quan el mato s'hagui desfet tirar-hi la llet i tornar-ho a triturar. Ompli el motlle i posar-ho en una safata amb aigua per
coure el flam a bany maria, durant 1/2 hora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada