dijous, 2 d’abril del 2009

CUINA DE CASA "ROMESCADA DE PEIX"


INGREDIENTS:

-Peixos assortits(rap,besuc,escórpora,etc. els millors que es trobin, però convé que sigui peix gustós, sempre blanc.

-uns llagostins

-calamars i/o sípia

-musclos

-cloïsses...

-pebrots de romesco secs (o nyores),

-una cabeça d´alls

-ametlles, avellanes, una llesca de pa, ceba

-tomàquet madur

-un got de vi blanc, sal i oli


PREPARACIÓ:


Es posa un raig d´oli i un pessic de sal en una cassola, al foc viu, i s´hi fa daurar la ceba, ben trinxada. Quan té color, s´hi afegeix el tomàquet trinxat i es deixa coure completament, a foc baix.


Mentres, es renten els pebrots o les nyores, se´ls treuen les llavors i s´escalden. Amb un ganivet se´ls tru la polpa, rescant-los sobre la taula, per la banda de dins, i es posa al morter. es pelen els alls, les ametllas i les avellanes. es torra o bé es fregeix la llesca de pa. Tot plegat es posa al morter i es pica, fins a formar una pasta, com més fina millor.


Quan el tomàquet és cuit, s´hi posa el peix a talls i els altres animals, nets, amb la picada i el got de vi. Es tapa i es deixa que faci el xup-xup, sense remenar-ho gaire, per no trencar els talls de peix. Així que sigui prou cuit, s´apaga el foc i es serveix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada